Czwartek, 21 Wrzesień 2017-Hipolita i Mateusza
TwojRynek

Żywność

2016-10-21 Izabela Bohdanow fot. gvdvarst Komentarze0 komentarzy
Zakup dobrego chleba z chrupiącą skórką bez dodatku wszelkich „E-witamin” to nie lada wyzwanie. Wiele osób kupuje chleb tylko w sklepach ze zdrową żywnością. Niektórzy konsumenci zdecydowali się na pieczenie chleba w domu. Czy rzeczywiście na rynku trudno znaleźć dobre pieczywo za rozsądną cenę?         więcej›
2016-03-22 Izabela Bohdanow, fot. Kyle Edwards Komentarze0 komentarzy
Robiąc zakupy w markecie, często zastanawiamy się, czy kupić produkty na wagę, czy paczkowane. Stajemy przed wyborem, czy postawić na jakość produktu, czy raczej na cenę i zrobić zakupy żywności na zapas. Zakupy na wagę lub w dużych paczkach to dobry sposób na zaoszczędzenie pieniędzy, jednak te oszczędności nie zawsze mogą nam wyjść na dobre…        więcej›
2015-10-06 Izabela Bohdanow, fot.(manu-mohan) Komentarze0 komentarzy
Najlepsze do kanapek, niezbędne do sosów, zup, sałatek czy pizzy. Miłośnicy pomidorów wiedzą, że można dodać je do każdej potrawy. Jednak na te najlepsze, dorodne, polskie pomidory trzeba czekać do wiosny. Teraz będzie o wiele trudniej kupić dobre pomidory. Jak wybrać w sklepie te najsmaczniejsze?            więcej›
TwójRynek.pl 4/2015 Izabela Bohdanow, fot.(flavilooka) Komentarze0 komentarzy
Kawyyy – to pierwsza myśl o poranku wielu z nas. Małe espresso czy kawiarniane szaleństwo typu latte grande z lodami waniliowymi? Co nam odpowiednio poprawi samopoczucie, nie wpływając przy tym negatywnie na zdrowie? Już sama myśl o tym trunku sprawia, że stajemy na nogi.             więcej›
2014-04-25 Agnieszka Skubiszewska, fot. (paulogon) Komentarze0 komentarzy
Majonez – obowiązkowy składnik wielkanocnych dań, nieodłączny składnik sałatek i ulubiony dodatek do jajek. Jest bardzo popularnym produktem spożywczym w Polsce  i świetnie komponuje się z potrawami na naszych stołach. Co powinna zawierać etykieta dobrego i zdrowego majonezu? I na co powinniśmy zwrócić uwagę przy jego zakupie?         więcej›
2014-02-21 Agnieszka Skubiszewska, fot. (jaroas) Komentarze0 komentarzy
Jaja ze względu na bogate źródło substancji odżywczych są podstawą wielu potraw. Jadamy je na śniadania, obiady i kolacje – zmieniamy tylko ich formę i stopień przetworzenia. Tylko, które jajka są najzdrowsze i zniesione zostały przez wolnobiegającą kurę? Na co musimy zwrócić uwagę przy wyborze jaj na nasz stół?             więcej›
2014-01-24 Agnieszka Skubiszewska, fot. (ailtonland) Komentarze0 komentarzy
Żyjemy w przeświadczeniu, że soki to samo zdrowie i bogactwo witamin. Jednak nie każdy napój na sklepowej półce to prawdziwy sok. Tak naprawdę sok sokowi nierówny. Jak wybierać te najzdrowsze i na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie?               więcej›