Sobota, 15 Grudzień 2018-Celiny i Waleriana
TwojRynek

Żywność

2014-02-21 Agnieszka Skubiszewska, fot. (jaroas) Komentarze0 komentarzy
Jaja ze względu na bogate źródło substancji odżywczych są podstawą wielu potraw. Jadamy je na śniadania, obiady i kolacje – zmieniamy tylko ich formę i stopień przetworzenia. Tylko, które jajka są najzdrowsze i zniesione zostały przez wolnobiegającą kurę? Na co musimy zwrócić uwagę przy wyborze jaj na nasz stół?             więcej›
2014-01-24 Agnieszka Skubiszewska, fot. (ailtonland) Komentarze0 komentarzy
Żyjemy w przeświadczeniu, że soki to samo zdrowie i bogactwo witamin. Jednak nie każdy napój na sklepowej półce to prawdziwy sok. Tak naprawdę sok sokowi nierówny. Jak wybierać te najzdrowsze i na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie?               więcej›
2013-11-29 Agnieszka Skubiszewska, fot. (onemhz) Komentarze0 komentarzy
Karp to ryba która przed świętami Bożego Narodzenia cieszy się największym, wręcz ogólnonarodowym zainteresowaniem. Jak wybrać karpia na świąteczny stół? Jakie jego cechy gwarantują świeżość i dobry smak. Zapraszamy do lektury.             więcej›
2013-08-23 Agnieszka Skubiszewska Komentarze0 komentarzy
Parówka od lat króluje na naszych stołach i stanowi nieodłączny element naszych śniadań i kolacji. Lubią ją zarówno dzieci, jak i dorośli. Ale nie jest tajemnicą fakt, że kupić smaczną i zdrową parówkę to wielka sztuka. Nie wszyscy są do niej przekonani, mając wątpliwości co do jej składu i wartości pokarmowej. Oczywiście parówka parówce nierówna. Co kryje ona w środku i na co zwrócić uwagę przy zakupie?         więcej›
2013-07-12 Agnieszka Skubiszewska fot.(andrewatla) Komentarze0 komentarzy
Ketchup to jeden najbardziej rozpoznawalnych na świecie sosów. Niejeden z nas nie wyobraża sobie spożywania ulubionych potraw bez tego produktu. Pikantny, łagodny, dla dzieci – każdy znajdzie odpowiedni dla siebie smak, ale czy jest to jedyne kryterium, które powinniśmy brać pod uwagę przy wyborze tego ulubionego dodatku? Jak kupić dobry i przede wszystkim zdrowy ketchup?         więcej›
2013-06-14 Maria Zychler, fot. (prairiebeat) Komentarze0 komentarzy
W lodziarniach i sklepowych zamrażarkach wybór przeogromny. Klasyczne, sorbety, jogurtowe, torty lodowe, to tylko część dostępnych pozycji. Dawno już wybór wykracza poza cassate, mambo i śnieżyczki. Z tym, że wraz z wielością form i zróżnicowaniem smaków do mroźnych przysmaków zawędrowały też różnego rodzaju dodatki – niekoniecznie naturalne. Jak kupić dobre lody i na co uważać?      więcej›
2013-03-29 Maria Zychler fot. (anitapeppers) Komentarze1 komentarz
Każda mama chce, by jej dziecko było zdrowe i szczęśliwe. Oprócz bliskości i wspólnie spędzanego czasu, dla samopoczucia ważne jest co maluch je. Kilkumiesięcznemu berbeciowi mleko może już nie wystarczyć. Nadchodzi czas na pierwsze zupki i przeciery, jedzone łyżeczką kaszki i deserki mleczne. Popularne są gotowe dania dla niemowląt. Jak je kupić, by zapewnić dziecku pełny brzuszek i zdrowie?       więcej›